I- İngiltere kısa dönemli öğrenci vizesi (short term student visa):

Başvuru için İngilizce düzeyi şartı bulunmamaktadır ve İngiltere’de uzatılamaz. Kısa dönemli öğrenci vizesi maksimum 6 aya kadar programlar için gerekli olan vize türüdür. Bu vize tipinde öğrencilerin çalışma izni bulunmamaktadır. İngiltere’de 6 aydan daha fazla süre sadece dil eğitimi almak isteyen öğrenciler 11 aya kadar kalma hakkı vardır, sadece bunun vize ücreti farklıdır. Kısa dönemli öğrenci vizesine 2 hafta ile 6 aya kadar eğitim almak isteyen ve eğitim programı bitince başka bir programa katılmak istemeyen öğrenciler başvurabilir.
UK-passport-with-UK-map
II- İngiltere Tier 4 öğrenci Vizesi (Tier 4 student visa):
Başvuru için en az B2 seviyede İngilizce bilgisine sahip olmak gerekmektedir. İngilizce seviyesi, uluslararası geçerli bir sınav sonuç belgesiyle kanıtlanmalıdır ve buz vize türü İngiltere’den uzatılabilir.

Kısa dönemli öğrenci vizesi başvurusu için gerekli belgeler:

1. İngiltere’de eğitim alacağınız süre boyunca geçerli olacak pasaport.
2. VAF1D Başvuru Formu (online olarak doldurulacaktır)
3. Varsa eski pasaportlarınız ve eski vizeler
4. Eğitim alacağınız kuruluştan kabul mektubu ( acceptance letter), kurs ücreti ve ödeme yapılmışsa makbuzu, okuldan alınacak vize mektubu
5. Varsa, bugüne kadar almış olduğunuz İngilizce eğitimini gösterir belgeler /IELTS belgesi/ İngilizce Hazırlık belgesi
6. İngiltere’deki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarını karşılayabileceğinizi gösterir belgeler:
Size ve/veya anne, baba, eş veya sponsora ait;
Maaşlı çalışan ise: Maaş bordrosu (son 3 aya ait), sigorta bilgileri, işe giriş bildirimi
Orijinal banka hesap ekstresi veya hesap cüzdanı (en az son üç aylık hesap hareketleri belgelenmeli)
İşyeri sahibi olanların işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi (Ticaret odası kaydı, vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi/kuruluş gazetesi), şirketinize ait banka hesapları
Sizin veya ailenizin malvarlığınızı kanıtlayan belgeler; tapu, araba ruhsatı fotokopisi, kira geliri varsa kira kontratlarının fotokopisi
7. Öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgesi ve transcript
8. Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın veya çıkış belgenizin fotokopisi
9. Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden alacağınız izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup
10. Evliyseniz, evlilik cüzdanınızın fotokopisi
11. 18 yaşın altında olup anne ve baba ile seyahat etmeyen öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı muvafakatname (izin) ve İngilizce tercümesi
12. 18 yaşın altındaki öğrenciler için Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

* Vizede sorun yaşamamak için tüm evrakları eksiksiz hazırlamanız gerekmektedir. Soho UK Education, İngiltere vize konusunda öğrencilerine eksiksiz hizmet sunmaktadır.

Genel Öğrenci Vizesi (PBS Tier 4 General Student):
(Uzatılabilen Student Visa Kategorisi)
Öğrenci vizesi öncelikle 6 ay ve daha fazla süreli programa gitmek isteyenler ve/veya süresi ne olursa olsun bir programdan sonra başka bir programa katılmayı planlayanlar için alınması gereken vize tipidir.
1. İngiltere’de eğitim alacağınız süre boyunca geçerli olacak pasaportunuz ve varsa eski pasaportlarınız, visa online form, Appendix 8 form
2. Bulunduğunuz İngilizce seviyesini gösterir sınav sonuç belgesi (orjinal), transkript/diploma (orjinal)
3. Birleşik Krallık’taki eğitim kurumundan Öğrenime Kabul Teyidi (Confirmation of Acceptance for studies) – CAS- referans numarası
4. İngiltere’deki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarını karşılayabileceğinizi ispatlamak için banka şubenizden alınmış orijinal hesap dökümü; Banka hesabı, öğrencinin kendisi üzerine olabileceği gibi anne veya babasının adına da olabilir. Bankada gösterilecek para, vize başvuru tarihinden en az 28 gün önce hesaba yatırılmış olmalı ve vize sonuçlanana kadar hesapta kalmak zorundadır. Hisse senedi veya fon hesapları kabul edilmez. Söz konusu hesap Sterlin, TL veya başka para birimleri cinsinden olabilmektedir. Hesapta bulunması gereken miktar aşağıdaki formüle göre hesaplanacaktır:

Londra’da eğitim almak isteyen öğrenciler için:
Eğitim süresi 9 aydan kısa ise; Eğitim ücreti + her ay için en az 1265 Sterlin
Eğitim süresi 9 aydan uzun ise; Eğitim ücreti + en az 11385 Sterlin

Londra dışında eğitim almak isteyen öğrenciler için:
Eğitim süresi 9 aydan kısa ise; Eğitim ücreti + her ay için en az 1015 Sterlin
Eğitim süresi 9 aydan uzun ise; Eğitim ücreti + en az 9135 Sterlin

Eğitim ücretleri ve yaşam masrafları için yapılmış ödemelerin kanıtları (fatura,makbuz-asıl eğitim kurumundan olmak zorunda; bir aracının vereceği makbuz kabul edilmeyecektir)
İnternetten yazdırılan banka hesap bilgileri banka tarafından damgalanmalı ve imzalanmalıdır.
5. Bankada gösterilen mevduat anne veya baba adına ise, hesap sahibinden alınacak, masraflarınızın söz konusu kişi tarafından karşılanacağını belirten sponsorluk mektubu
6. Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve İngilizce tercümesi – Vukuatlı Nüfus Kayıt örneğinde anne, baba ve varsa kardeş, eş, çocuk görünmelidir.